3 motive pentru care sa folosesti un convertizor de frecventa (P)

convertizor de frecventa

Il stii ca inverter sau convertizor de frecventa si se foloseste in ideea de a mentine o valoare constanta a turatiei motoarelor. Aceste dispozitive electronice au rol bine determinat si sunt o necesitate in cazul motoarelor electrice de curent alternativ, prezentand rotor in scurtcircuit, pentru ca ajuta la varierea turatiilor.

convertizor de frecventa

Pentru a putea realiza acest proces, dispozitivul fie scade, fie creste frecventa de alimentare a motorului electric. Functionarea lor poate fi la tensiune constanta sau la curent constant. Modificarea frecventei, respectiv a tensiunii la iesire spre motor se realizeaza prin intermediul algoritmilor PWM. Pentru ca atunci cand au aparut preturile la care erau disponibile erau mai piperate, prea putini le luau in considerare, reprezentau o cheltuiala ce nu o puteau justifica deplin. Astazi insa, convertizoarele de frecventa sunt disponibile la costuri mai rezonabile si prezinta si o utilitate care prea putin mai poate fi trecuta cu vederea.

Odata cu evolutia tehnologica si aceste sisteme au devenit mai eficiente, fiind imbunatatite constant. Prezinta frecvente de comutare inalte, astfel ca cele la care se poate ajunge astazi pot genera forme perfect sinusodale de unda.

Utilizarea convertizoarelor vine la pachet cu o serie de avantaje notabile. Regasesti mai jos 3 dintre cele care iti vor trezi interesul vizavi de utilizarea lor.

O solutie pentru a realiza economii la energie

Unul dintre motivele pentru care sunt in atentia meseriasilor astazi il reprezinta modul eficient in care realizeaza variatiile de turatii ale motoarelor electrice. Utilizarea si implicit setarea lor nu este dificila. Pentru ca poti controla eficient turatiile prin intermediul convertizorului, deja cheltuielile pe care le va genera consumul de energie electrica vor fi insemnat mai mici. Motorul absoarbe controlat curentul electric, in momentul in care sarcina il solicita si inverterele il vor furniza.

Controlarea mai eficienta a turatiei motoarelor

Este de altfel si rolul pentru care au fost in primul rand concepute convertizoarele: pentru a controla in mod constant turatia realizata de motoarele electrice.

Intretinerea motoarelor electrice va genera costuri mai mici

Folosind convertizorul de frecventa, alaturi de rampe speciale de accelerare/decelerare, reglarea turatiei va fi mai eficienta. In acest mod, vor fi evitate varfurile de curent care pot aparea in timpul pornirilor, care sunt rezultatul blocarii mecanice a utilajelor.

Toate cele mai sus mentionate contribuie la prelungirea duratei de viata a motoarelor, ceea ce este, de asemenea, in avantajul utilizatorilor.

Alegerea convertizorului de frecventa potrivit o poti face cel mai sigur cu ajutorul specialistilor. In functie de tipul motorului electric si de particularitatile aplicatiei, poti cere consultanta din partea lor, pentru ca investitia realizata sa iti aduca rezultatele dorite.

O recomandare privind locul din care poti cumpara convertizorul de frecventa potrivit este Bmes. In cadrul acestui magazin online poti citi despre aceste dispozitive moderne, practice si deosebit de eficiente. Afla tot ce te intereseaza cu privire la actiunea lor, la motoarele electrice in dotarea carora intra, orientandu-te daca e cazul si dupa un motor care sa corespunda cu masinaria in cauza.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.