Care sunt avantajele jantelor de tabla (P)

avantajele jantelor de tabla

Orice masina are nevoie de jante si anvelope pentru a putea rula pe strazi si acestea sunt confectionate si vin in diferite forme. Spre exemplu, pentru jante, exista doua mari categorii, jante de tabla si jante din aliaj. In acest articol ne vom concentra asupra celor din tabla si mai jos vorbim despre avantajele acestora, dar si despre locuri din care le poti cumpara.

Printre cele mai mari avantaje ale jantelor de tabla se numara pretul scazut si greutatea scazuta.

De obicei autoturismele noi vin cu astfel de jante deoarece au un pret mult mai scazut si producatorul poate oferi si un pret final ceva mai mic pentru a pastra masina competitiva din punct de vedere al valorii. De asemenea, multe persoane prefera sa foloseasca doua seturi complete de roti pentru vara-iarna, in detrimentul folosirii unui set de jante si a doua seturi de anvelope. Astfel, o data cu venirea verii sau iernii nu trebuie sa mergi la o vulcanizare pentru a-ti schimba rotile.

Partea cu greutatea nu reprezinta un avantaj chiar asa de mare deoarece diferenta este doar de cateva KG, dar ce trebuie sa ne intereseze este faptul ca acestea sunt mai rezistente la lovituri si zgarieturi cum ar fi cele provocate de borduri. Practic, in cazul jantelor de aliaj nu mai avem acel capac de plastic care sa le protejeze si orice lovitura va fi direct pe aliaj care poate sa se sparga sau sa crape. La celalalt pol se afla cele de tabla care doar se vor indoi, de cele mai multe ori fara sa afecteze rulajul masinii.

Cu toate astea, daca stabilitatea masinii este afectata de o janta indoita, aceasta poate fi echilibrata si indreptata pentru a functiona in conditii optile. Astfel, nu ai nevoie sa cumperi o janta noua si o poti doar repara

Inainte de a cumpara jante trebuie sa faci si un mic research pentru a vedea care sunt nevoile tale, dar si sa verifici marimea recomandata pentru modelul tua de masina.

De exemplu, Autoteile are în portofoliu o gama larga de produse si daca le vizitezi site-ul cu siguranta vei gasi ceea ce ai nevoie pentru masina ta. De asemenea, daca le dai un mesaj, specialistii de acolo te vor ajuta in alegerea jantelor potrivite pentru masina ta si iti vor prezenta mai multe avantaje/dezavantaje.

Concluzia este ca adesea jantele de tabla sunt mult mai utile decat cele de aliaj deoarece sunt mai ieftine, pot fi inlocuite si reparate mai usor, dar nici nu se strica asa de repede daca ai obiceiul de a lovi bordura cu ele cand efectuezi manevre de parcare laterala.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.