Ce trebuie sa stii daca vrei sa urmezi o cariera in prelucrarea lemnului

Ce trebuie sa stii daca vrei sa urmezi o cariera in prelucrarea lemnului

Nu este niciun secret faptul ca masinariile ne ajuta sa terminam munca mai usor. In cazul de fata masina de slefuit lemn este o unealta absolut necesara intr-un depozit de prelucrat lemnul. Aceasta masina nu numai ca faciliteaza procesul, insa ofera o precizie mecanica dificil de replicat folosind tehnicile manuale si reduce riscul de accident la locul de munca. De obicei cine lucreaza in acest domeniu este constant expus la diferite riscuri de taiere sau accidentare, insa avand la dispozitie o masina de slefuit sau fierastrau panglica vertical totul devine o munca de precizie. De asemenea, intr-o asemenea fabrica nu este deloc ciudat sa gasim si un tocator de lemne.

Utilizarea unui tocator de lemn are doua mari avantaje: pe de-o parte, volumul plantelor taiate care urmeaza sa fie evacuate la fata locului este considerabil redus, iar pe de alta parte, este posibil sa se produca aschii sau busteni care sunt utili pentru incalzirea ecologica.

Masina de tocat lemn este o masina puternica, initial profesionala, care a devenit democratizata pentru a ajunge la parcurile si gradinile noastre. Care sunt caracteristicile sale?

In primul rand, este important sa distingem doua nume pentru materiale aparent identice:

Tocator de legume: este o masina capabila sa marunteasca frunze si ramuri mici si sa reduca volumul acestora (de la 10 la 1), dar care este rareori adecvata pentru maruntirea ramurilor groase sau tari cu mai putinamunca facuta de catre masinile profesionale.

Tocator de lemn sau concasor de ramuri: acesta este un utilaj conceput pentru zdrobirea ramurilor groase (sau chiar a trunchiurilor), dar a caror performanta pe frunzisul verde si moale este limitata.

Bine de stiut: termenul „taietor de padure” se aplica masinilor tractate sau impinse care functioneaza ca taietori de perie, dar dimensionate pentru a distruge complet copaci mici, arbusti si tufe intregi groase. In primul rand, in functie de sistemul de taiere si slefuire, se disting diferitele slefuitoare:

Concasoare rotative cu discuri: este un disc orizontal care transporta cutite care efectueaza taierea si zdrobirea prin rotatie si arunca aschii gravitationale pe sol sau intr-un container. Eficient pe plantele fragede, tocatorul de disc rotativ nu este deloc potrivit pentru taierea lemnului, cu exceptia poate a ramurilor de arbust cand acestea sunt inca verzi.

Concasoare de tambur: aici este un tambur care se roteste in directie verticala si care poarta fie un rotor de taiere, fie cutite (cutite). Acesta este principiul adoptat la tocatoarele de lemn adevarate in care sistemul de tambur avanseaza lemnul in sistemul de taiere inainte de a-l toca si apoi arunca aschii printr-un jgheab de evacuare. Acest sistem de tocatoare profesionale de lemn este cel mai potrivit pentru lemnul dur, uscat sau gros.

Este foarte important ca producatorii de produse din lemn sa foloseasca unelte si masinarii adecvate pentru a reduce riscul de accident la locul de munca, dar si pentru a spori randamentul de munca si pentru a accentua precizia diferitelor produse din lemn. O masina de slefuit este o investitie ideala!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.