Motive pentru care invatarea limbii germane te va ajuta (P)

invatarea limbii germane

Limba germana este recunoscuta drept fiind o limba grea de invatat si nu foarte multi se avanta in aceasta aventura. Tocmai din acest motiv, daca te hotarasti sa o inveti vei avea o concurenta redusa, mai ales in mediul profesional.

invatarea limbii germane

In continuare vom vorbi despre o parte dintre motivele pentru care ar trebui sa incepi chiar astazi sa inveti limba germana si care sunt avantajele pe care le poti avea stiind aceasta limba.

Unele programe de tip Erasmus din Germania depind de capacitatea participantilor de a intelege limba germana deoarece cursurile nu vor fi predate si in engleza. Asa ca daca iti doresti sa studiezi un an la una dintre facultatile de renume din Germania acesta ar trebui sa fie un motiv suficient sa te inscri la un curs de germana incepatori și să pui bazele acestei limbi noi inainte de a completa dosarul de inscriere in procesul de selectie Erasmus.

In turism si activitatea hoteliera, limba germana este un must. Foarte multi turisti nu cunosc engleza si aleg destinatii sau hoteluri unde se vorbeste limba lor pentru a se putea intelege cu staff-ul. Astfel, cunoasterea acestei limbi, la orice nivel va reprezenta cu siguranta un avantaj in cazul in care alegi o cariera in acest domeniu.

Germana este limba lui Goethe, Mozart, Bach, Beethoven si Kafka. Atfel, daca esti pasionat de arta si vrei sa intelegi operele lor asa cum au fost scrise, fara traduceri, cu siguranta vei avea o satisfactie imensa.

Orice limba straina invatata reprezinta un avantaj care cu siguranta va face diferenta in anumite situatii. Printre aceste situatii se numara si capacitatea de citire si intelegere a lucrarilor stiintifice, oportunitatile profesionale si academice, usurinta cu care te poti deplasa/muta in alt oras si multe altele.

Germanii sunt foarte atenti atunci cand vine vorba de limba lor si, chiar daca stiu engleza, cu siguranta te vor aprecia si respecta mai mult daca alegi sa vorbesti in germana, nu in engleza. Imagineaza-ti cum te-ai simti daca ar veni un strain la tine pe strada si te-ar intreba despre nu stiu ce loc din oras in limba romana. Te-ai simti bine nu?

Desi limba germana poate fi invatata teoretic si pe internet sau cu diferite aplicatii, acestea nu se vor compara cu niste cursuri online unde poti primi imediat feedback si sfaturi pentru a te dezvolta si corecta rapid greselile.

Partea buna este ca exista cursuri germana Bucuresti si daca alegi sa vii in Micul Paris ca student, poti imbina anii de facultate cu aceste cursuri, eventual sa participi si la un program de tip Erasmus de care vorbeam mai sus si sa deprinzi aptitudini pe care sa le folosesti mai tarziu in cariera ta profesionala.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.