Muta lucrurile mai usor cu ajutorul unui electrostivuitor (P)

Cand lucrezi intr-un depozit, cel mai usor muti obiectele grele prin intermediul unui electrostivuitor, care poate oferi mai multe facilitati lucratorilor din fabrici, depozite sau alte locatii. Un electrostivuitor este asemanator stivuitorului, care este mult mai mare si ofera mai multa putere de ridicare, insa consuma si mai mult combustibil.

Exista mai multe motorizari pentru un stivuitor. Citam, in principal, acele motoare diesel, motoare pe gaz si motoare electrice. Energia electrica este cea mai buna alegere dintre aceste optiuni. De fapt, aceste motoare nu emit fum, au o durata de viata lunga, iar costul de intretinere este, de asemenea, foarte mic.

Iata cateva dintre avantajele camioanelor electrice industriale: 

-Motoarele electrice nu emit gaze cu efect de sera (CO2 si Nox) si, prin urmare, sunt foarte ecologice. Motoarele cu ardere interna, pe de alta parte, emit niveluri ridicate ale acestor gaze. Prin urmare, este mai rezonabil sa folositi un stivuitor electric pentru lucrarile de manipulare, in special in spatiile inchise.

-Intrucat nu va mai fi nevoie de combustibil pentru caruciorul electric, spatiul necesar pentru pompa de combustibil poate fi utilizat pentru o alta statie. In plus, energia electrica este mult mai putin costisitoare decat energia combustibila. Deci nu numai ca veti economisi spatiu, dar veti reduce si costurile de operare.

-Durata de viata a motoarelor electrice este mult mai lunga decat cea a motoarelor cu ardere interna. Daca utilizati aceste carucioare intr-un mediu curat, acestea vor fi foarte usor de intretinut si va vor servi multi ani.

-Electrostivuitoarele pentru manipulare nu necesita multa intretinere. Intr-adevar, piesele motoarelor electrice sunt putin expuse uzurii, iar defectiunile lor sunt rare. Prin urmare, lucrarile de reparatii vor fi, de asemenea, mai putin frecvente si mai putin costisitoare.

Principiile propulsiei electrice a stivuitorului

Motorul stivuitorului electric este un motor universal, cu infasurare asincrona din cupru alimentat de mai multe baterii de 12V sau 24V.

Bateriile conventionale cu plumb sunt reincarcate de la o sursa de alimentare de 220V, folosind un incarcator specific, de cele mai multe ori integrate in cos.

Electrostivuitorul poate fi echipat cu mai multe tipuri de accesorii care ii permit sa ridice si sa transporte diferite categorii de marfuri:

-Furca pentru paleti: paleta de transport a devenit acum cel mai obisnuit accesoriu pentru transportul de marfa. Furca cu paleti este, prin urmare, cea mai utilizata dintre accesoriile stivuitoarelor. Exista un numar mare de furci, ale caror elemente laterale sunt potrivite pentru diferite tipuri de paleti.

-Clema de manipulare: va permite sa manipulati obiecte specifice, cum ar fi pneuri, blocuri de spuma, fara a le zdrobi.

-Manipulator pentru transportul bobinelor, sarmei etc.

Acestea sunt cateva dintre avantajele unui stivuitor electric. Cu toate acestea, aceasta optiune are unele limitari, mai ales daca lucrati in aer liber; de fapt, motoarele electrice sunt relativ sensibile si nu functioneaza bine in conditii meteorologice severe.

Folosind un astfel de echipament, industriile au numai de castigat, deoarece aceste masinarii vor face mai mult de 50% din sarcina grea a operatorului. Un business de succes apeleaza la servicii moderne.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.