(P) Manualul de religie clasa 4 – valori creștine pentru formarea unui caracter frumos

Manualul de religie clasa 4 este redactat pentru elevi, respectând principiile și doctrina cultului religios ortodox, baptist, unitarian, româno-catolic sau penticostal, în funcție de religia fiecărui elev. Aceste cărți de religie clasa a 4 a sunt un sprijin binevenit în predarea noțiunilor de conduită religioasă, morală și spiritualitate pentru cei mici.

Fiecare cult aduce propria orientare religioasă și urmărește cultivarea unor modele comportamentale cât mai frumoase, pentru o mai bună înțelegere a raportului omului cu Divinitatea. Librăriile online au o oferă destul de variată de cărți de religie clasa 4, redactate de specialiști și profesori cu experiență. Cărțile de religie clasa 4 sunt redactate pe înțelesul copiilor, cu ilustrații potrivite și teme de recapitulare care fac mai ușoară învățarea la această materie.

De ce studiem religia în clasa 4

Introducerea predării religiei în școli a însemnat  o ocazie de îmbunătățire a cunoștințelor despre credință și Dumnezeu, deja dobândite în familie. Profesorii și cadrele didactice care predau religia oferă noțiuni de morală și integrare în societate elevilor. Formarea unui caracter armonios și a unei educații de calitate presupune și învățarea religiei, a informațiilor despre sfinți, Dumnezeu și rolul rugăciunilor.

Cărțile de religie sunt structurate având în vedere și tradiția creștină a românilor, influențând în mod pozitiv patriotismul copiilor și iubirea față de valorile naționale. O cultură generală solidă trebuie completată cu noțiuni de religie. Normele morale și etice au scopul de a  oferi copiilor modele și exemple din istorie, pentru prețuirea valorilor universale ale binelui și dreptății.

Manuale de religie clasa 4

Fiecare cult religios are propriul manual, după cum se poate vedea:

  • „Religie – Manual, clasa a IV-a – Cultul Ortodox” de Livia Teodorescu, Iuliana Martin, Anghel Chirilă
  • „Religie – Cultul Penticostal – Manual pentru clasa IV” de Catană Gheorghe, Catană Speranța Doina, Podut Dănuț Emannuel, Dascălu V Elisabeta, Duciuc Alin Eugen, Barasciuc Andrei
  • „Religie – Cultul Baptist-Manual pentru clasa IV” de Hurbert Szabo Emeric, Mireute Ioan, Onaga Florina Magdalena, Marta Rus, Ochis Anita Teodora
  • „Religie – Cultul Româno-Catolic de limba română. Manual pentru clasa IV” de Tamas Petru Sebastian, Mate Cristina, Cojan Teodora, Blîndă Fulvina, Bejenaru Maricica, Herciu Tereza, Cojan Loredana, Ghercă Cristina

Manualele de religie deschid elevilor drumul spre cunoaștere și le oferă o soluție spirituală de a rezolva mai simplu problemele și dificultățile în viață. Rugăciunile învățate la ora de religie și exemplele sfinților din Biblie pun Religia pe un loc esențial în formarea morală și etică a elevilor.

Indiferent de cultul religios, creștinismul stă la baza acestor dogme iar principiile morale și etice modelează caracterul și sufletul copiilor, învățându-i scopul unei vieți frumoase și echilibrate sufletește.

Rolul manualului de religie

Ora de religie e importantă pentru învățămintele despre morală creștină, în perspectiva biblică . Istoria umanității este relatată folosind exemple, povestiri și citate din Biblie. Elevii trebuie să deprindă  noțiuni folositoare despre obiceiuri și credințe creștine pentru o integrare mai bună în societate.  Morală și spiritul creștin înseamnă o personalitate mai puternică, iar virtuțile și calitățile vieții de creștin decurg din studiul acestui manual de religie clasa 4.

Manualele de religie clasa 4 sunt redactate în mod clar și limpede, cu ilustrații, exemple, citate și desene, la nivelul de înțelegere al elevilor. Religia este o materie opțională pentru clasa 4, dar mulți părinți și cadre didactice sugerează o educație religioasă pentru elevi.

Concluzii

Religia în școală este o materie importantă iar manualele de religie sunt scrise de profesori de prestigiu, bine pregătiți în domeniul religios, Cărțile de religie oferă copiilor explicații la nivelul lor de înțelegere despre dogme și principii religioase, adaptate cultului din care face parte elevul. Manualele de Religie sunt utile pentru studiul individual dar mai ales pentru discuțiile de la școală, dacă profesorul preda lecții în format interactiv.

Librăriile online au în portofoliu o selecție generoasă de manuale de Religie, redactate de experți în domeniul religios, reprezentanți ai cultelor religioase și profesori cu mare experiență didactică. Ora de religie oferă copiilor o perspectiva generoasă și umanistă asupra societății, relatează despre rolul și scopul existenței umane și poziționează elevul față de societate și de normele religioase. Studiul religiei completează educația elevilor și ajută la formarea unui caracter integru și a unei morale solide și corecte.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.