Recomandare, carti scrise de Radu Cinamar

Cand vorbim despre spiritualitate si ezoterism, nu putem sa nu ne gandim la misteriosul Radu Cinamar. Abordand subiecte extrem de delicate, autorul sau autorii au decis sa publice cateva lucrari care dezbat anumite teme controversate si sensibile, dar, in egala masura, de interes deosebit pentru un numar mare de oameni. Trebuie sa face insa diferenta dintre ezoterism si spiritualitate.

Ezoterismul este un cuvant adesea echivalent cu paranormalul. Cu toate acestea, este o stiinta rezervata initial pentru o elita a initiatilor. Acesta este modul in care doctrinele secrete sau ascunse au fost desemnate de curentul ezoteric. Prin urmare, este o cunoastere oculta. Dimpotriva, exoterismul corespunde riturilor predate celui mai mare numar de religii. Fiti constienti insa ca ezoterismul (invatatura secreta si ascunsa) nu este niciodata in contradictie cu exoterismul. Ezoterismul nu trebuie confundat cu parapsihologia, clarviziunea, desi acesti curenti diferiti sunt grupati sub acest termen generic.

Notiunea de spiritualitate (din latinismul ecleziastic “spiritualitas”) are astazi semnificatii diferite in functie de contextul utilizarii sale. In Occident este legata conventional de religie din perspectiva fiintei umane in raport cu Dumnezeu si mantuirea sufletului. Se raporteaza, din punct de vedere filosofic, la opozitia materiei si spiritului. De asemenea, desemneaza cautarea sensului, a sperantei sau a eliberarii si a procedurilor asociate acesteia (initieri, ritualuri etc.).

Fara spiritualitate, ezoterismul este la un „nivel inferior”. Invartindu-se in jurul acestor concepte si abordand o gama larga de subiecte, cartile lui Radu Cinamar, precum “Cristalul Eteric – Al Treilea Tunel”, “Viitor cu cap de mort – In culisele puterii”, “O initiere secreta in taramul tainic al zeilor”, “Misterul din Egipt – Primul tunel”, “Pergamentul secret – Cinci tehnici initiatice tibetane” sau “Geneza uitata” ne deschid noi perspective asupra lumii nevazute ce ne inconjoara.

Ultima carte care a vazut lumina tiparului este “Cristalul Eteric – Al Treilea Tunel”. Aceasta carte incheie un ciclu numerologic prin prezentarea celui de-al treilea tunel din Muntii Bucegi, pe care Radu Cinamar sustine ca l-a explorat abia in anul 2015. In prima parte este prezentata expeditia. Apoi, in volum este prezentat un proiect special, ce atrage o colaborare cu orasul subteran Apellos, dar si cu natiunea americana. Pentru prima data dupa aproape 14 ani, autorul ne ofera in acest volum date suplimentare despre enigmaticul alchimist Elinor. De asemenea, vom afla cateva ipoteze surprinzatoare despre originea Lunii. Unele dintre ele au mai fost dezbatute si in alte ocazii. Informatiile sunt explicate foarte bine, cu amanunte si totul apare in ordine cronologica. Acest volum se aseamana, ca si structura, cu Geneza uitata. Ultima carte aparuta sub semnatura Radu Cinamar este fascinanta pentru iubitorii genului, dar si pentru neintiatii care se simt atrasi de astfel de subiecte.

Vorbeam mai sus despre al treilea tunel din Munitii Bucegi. Daca doritis a cititi informatii despre primele doua tuneluri, atunci va recomandam volumele “Misterul din Egipt – Primul tunel” si “In interiorul Pamantului – Al doilea tunel”.  In primul volum, Cinamar aprofundeaza teoria conform careia in lume ar exista 3 tuneluri misterioase care duc la Sala Proiectiilor din interiorul Pamantului. Un astfel de tunel este in Bucegi, Unul in Tibet si Altul in Egipt. De la aceasta incapere pornesc alte tuneluri care duc spre centrul Pamantului, acolo unde o mare civilizatie a prosperat in trecutul indepartat al omenirii. In al doilea volum, aparut dupa 7 ani, este relevata adevarata semnificatie a ceea ce inseamna interiorul Pamantului. Im plus, Radu Cinamar ofera informatii despre cum se poate ajunge acolo si care sunt efectele care decurg dintr-o astfel de experienta.

Daca doriti sa pasiti intr-o alta lume si apreciati acest gen de literatura, va recomadam cartile fascinante ale lui Radu Cinamar.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.